איזה סוג שיש עדיף לכיור המטבח?

שיש מהווה חומר אלגנטי ויוקרתי אשר משמש בבתים כבר שנים רבות. השיש מאוד נפוץ, במיוחד במטבחים, בעיקר בשל המראה הייחודי.

יחד עם זאת, בחירה של סוג השיש המתאים לכיור המטבח שלכם דורש הפעלה של שיקול דעת מדוקדק של מגוון גורמים, כמו למשל אסתטיקה, עמידות ותחזוקה.

מהם סוגי השיש השונים אשר מתאימים לכיור המטבח? מהן התובנות בעניין בחירת השיש הטוב ביותר עבור הבית שלכם?

כללים לבחירת שיש למטבח

כאשר ניגשים לבחור סוג של שיש עבור כיור המטבח, חשוב להבין שעמידות היא גורם מאוד מרכזי.

כיורי מטבח נוטים לסבול פעמים רבות מבלאי, חשיפה למים, חומרי ניקוי למיניהם, כלים כבדים כמו מחבתות וסירים ועוד.

לכן, כאשר ניגשים לבחור שיש, חשוב לשים דגש על גמישות ויכולת עמידה בשימוש יום יומי, כלומר, השיש צריך להיות עמיד ואיכותי.

ישנם סוגים רבים של שיש המומלצים בשל חוזקם ועמידותם בפני שברים ושריטות.

ברמת התחזוקה מדובר בעוד שיקול מכריע כשניגשים לבחור שיש.

על מנת לשמור על מראה הכיור אסתטי ונקי במצב טוב כל הזמן, חשוב להקפיד על תחזוקה שוטפת ולאטום אותו באופן קבוע לצד ניקוי יסודי מעת לעת עם חומרי ניקוי.

יש להימנע משימוש בחומרי ניקוי חזקים מדי, חומציים או שוחקים אשר עשויים לפגוע במשטח של השיש.

בין היתר, המשיכה האסתטית של השיש היא בין התכונות העיקריות שאנשים מסתכלים עליהם כשהם בוחרים בין הסוגים השונים של השיש.

כל משטח שיש הוא ייחודי בעל דפוסים וצבעים משלו. כאשר ניגשים לבחירת שיש למטבח יש לשקול גם את העיצוב הכולל של המטבח שלכם.

האם תעדיפו דפוסים דרמטיים ועזים? או מראה אחיד ועדין יותר? סוג השיש שתבחרו צריך להשלים את יתר עיצוב המטבח שלכם.

קחו בחשבון גם את גורם העלות – מחיר השיש יכול להשתנות באופן משמעותי בהתאם לסוג השיש ובהתאם לאיכות שלו.

חשוב להגדיר את התקציב שלכם לפני שתתחילו בחיפוש אחר השיש המתאים לכם.

זיכרו, בעוד שסוגים מסויימים של שיש עשויים להיות קצת יותר יקרים בהתחלה, העמידות והאסתטיות שלהם עשויים להפוך אותם בהמשך להשקעה משתלמת.

איזה סוג שיש עדיף לכיור המטבח שלכם

איזה סוג שיש עדיף לכיור המטבח – סוגי שיש לכיורי מטבח

בחירה של סוג השיש המתאים ביותר עבור כיור המטבח שלכם היא החלטה חשובה לא פחות אשר משפיעה בין היתר על עיצוב המטבח.

הנה סקירה קצרה המציגה את סוגי השיש הנפוצים ביותר עבור כיורים למטבח, יתרונות וחסרונות –

שיש גרניט

יתרונות – הגרניט מגיע במבחר צבעים וטקסטורות, עמיד מאוד בפני כתמים, שריטות וחום. כמו כן, שיש גרניט גם מאוד קל יחסית לתחזוקה וניקוי.

חסרונות – במידה ואינו מותקן בצורה נכונה הוא עשוי להיות רגיש לשברים וסדקים. ביחס ליתר סוגי השיש מדובר בסוג יחסית יקר.

שיש פורצלן

יתרונות – זהו השיש הנפוץ ביותר, הוא עמיד בפני שחיקות, חזק מאוד, קל מאוד לניקוי ואין חשש מפני לכלוך או כתמים. גם הפורצלן מגיע במגוון צבעים ודגמים.

חסרונות – יחסית יקר, ביחס לשיש הגרניט הוא פחות עמיד.

שיש אבן קיסר

יתרונות – אבן קיסר קלה לתחזוקה, אינה דורשת איטום או שימוש בחומר ניקוי מיוחד, שומר בטווח הארוך על המראה היוקרתי שלו בשל העמידות הגבוהה בפני שריטות.

חסרונות – אבן קיסר לא בהכרח יתאים עבור כל בית, פחות עמידים בפני חום, עשויים להינזק במידה ויפול עליהם משהו כבד למשל.

טיפים לבחירת שיש לכיור מטבח

  1. עמידות – חשוב לבחור בסוג של שיש אשר ידוע בעמידות שלו גם בפני כתמים וגם בפני שריטות.
    מומלץ לא לבחור בשיש בשל העלות שלו, בעתיד זה עשוי לעלות לכם ביוקר, לכן חשוב לתת דגש ולהשקיע בשיש עמיד ואיכותי לטווח הארוך.
  2. תחזוקה – חשוב לבצע תחזוקה מעת לעת, איטום קבוע וניקוי מאוד חשובים על מנת לשמור על השיש במצב המיטבי ביותר.
  3. התאמה לעיצוב המטבח – ביחרו בשיש שהכי מתאים ומשלים את העיצוב הכולל של המטבח שלכם.
    החל מבחירת פלטת הצבעים, הדפוסים והגימורים, על מנת שניתן יהיה להבטיח מראה מגובש ככל הניתן.
  4. הגדרת תקציב – טווח המחירים רחב מאוד, בין סוגי השיש, בין החברות, בין הדגמים והגימורים ועוד.
    לכן, חשוב להגדיר את התקציב שלכם בהתאם למחקר שוק שערכתם, בהתאם להשוואת מחירים.
  5. רכישה מספק אמין – בידקו מראש על הספקים מהם אתם מעוניינים לרכוש, חפשו אחר ביקורות והמלצות מלקוחות, בידקו את המוניטין של החברות ואת הניסיון שלהם בתחום על מנת להבטיח שתוכלו לקבל חומרים איכותיים שיתנו מענה על הציפיות שלכם.
    כך למשל, אבן שיש אלי ונתי בעלי ניסיון רב של מעל ל-40 שנים בתחום, עם המלצות חמות, אמינות ומקצועיות.

שאלות נפוצות

מהם היתרונות בשימוש בשיש לכיור המטבח?

השיש מציע מראה אלגנטי ויוקרתי, עם דפוסים ייחודיים שיכולים לשפר ולהוסיף לעיצוב הכולל והכללי של המטבח שלכם.

כמו כן, השיש גם עמיד ויכול לעמוד בשימוש יום יומי כאשר הוא גם מתוחזק כראוי.

איך ניתן לשמור על כיור מטבח משיש?

על מנת לשמור על כיור המטבח העשוי שיש כראוי, רצוי לאטום באופן קבוע את המשטח על מנת למנוע הכתמה, מומלץ לנקות עם חומרי ניקוי נטולי pH ולהימנע ככל הניתן משימוש בחומרים חזקים או שוחקים.

באיזו תדירות מומלץ לאטום את כיור המטבח?

ככל ומדובר בכיור מטבח משיש, רצוי לאטום את הכיור לפחות כל חצי שנה עד שנה.

כמובן שזה תלוי בסוג השיש שלכם ובתדירות השימוש בו. האיטום למעשה מסייע בהגנה על השיש מפני נזקים וכתמים פוטנציאליים.

האם ניתן להתקין בעצמי כיור מטבח משיש?

באופן כללי כן, ניתן להתקין בעצמכם (DIY), אך יחד עם זאת, במידה ואין לכם ניסיון או הבנה, על מנת לעשות זאת כראוי מומלץ להסתייע באיש מקצוע על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר.

Rate this post
אלי ונתי
אלי ונתי

אבן שיש אלי ונתי היא חברה מובילה בתחום עבודות השיש והאבן הטבעית בישראל. החברה נוסדה בשנת 1975 על ידי אלי ונתי, שני חברים חובבי אבן טבעית, ומאז היא מספקת ללקוחותיה את מגוון המוצרים והשירותים הטובים ביותר בתחום.