איך תבחרו מבין סוגי שיש למטבח – המדריך המלא

בית בלי מטבח מעוצב ופרקטי, הוא לא בית.

כי החיים של כל בית מלאים בריחות ארומטיים של תבשילים ומאפים, לבחירתכם.

ומה שיעזור לכם להכין את התבשילים הטובים ביותר הוא כמובן משטח עבודה איכותי.

משטח עבודה הוא משטח מוצק או לוח מונוליטי התופס את כל היקף המטבח.

עליו, אפשר לומר, מתרחשים כל תהליכי החיים שלנו:

  • בישול
  • חיתוך אוכל
  • ארוחות בוקר, צהריים וערב.

לכן, כאשר מתכננים את עיצוב הפנים, יש צורך לקחת בחשבון גורמים שונים:

  • ספיגת ריחות
  • עמידות
  • ידידותיות לסביבה

יש לקחת בחשבון שמאפייני הביצועים של המשטח תלויים בחומרים מהם הוא עשוי, לשם כך תוכלו לקרוא על סוגי שיש למטבח – המדריך המלא.

מאבחנים לבחירת סוגי שיש למטבח- מדריך המלא

כשאתם בוחרים איזה סוג של משטח עבודה יהיה במטבח שלכם, קחו בחשבון באילו דרישות עליו לעמוד:

  • צריך להיות עמיד לטמפרטורות גבוהות;
  • קל לשטוף לכלוך ושמן ממנו;
  • צריך להיות עמיד בפני לחות – לא לספוג לחות ולא להתעוות מהשפעתה;
  • לא מגיב עם חומרים המשמשים לניקוי משטחים;
  • משתלב בעיצוב פנים המטבח המוגמר.
שיש דקטון
שיש דקטון

היתרונות העיקריים של אבנים מלאכותיות עבור משטחי המטבח

  • קוורץ- חומר זה כבר צריך להיחשב כמתחרה ישיר לאבן טבעית: בחוזק שלו הוא דומה לגרניט ועדיף בהרבה על שיש, לכן הוא אינו נתון כמעט ללחץ מכני: משטח עבודה העשוי מקוורץ קשה מאוד לשבור או לשרוט. המרקמים שלו דומים מאוד למראה של אבן טבעית.
  • דקטון- דקטון הוא שילוב של שיש פורצלן ואבן הקוורץ, הוא עמיד במיוחד, לא מושפע משינויי טמפרטורה, לא מגיב ללחץ מכאני, אינו סופח לחות. בעקבות היתרונות מהמרובים של החומר הוא הפך לפופולארי בקרב הלקוחות אשר בוחרים סוגי שיש למטבח מבין חומרי גלם שונים.
  • שיש פורצלן הוא חומר חדש יחסית שהוא קרמיקה עמידה יותר ומתקדמת. פורצלן כל כך עמיד ויציב שניתן להשתמש איתו גם לאריחי חוץ, מה שאומר שהוא ללא ספק יחזיק מעמד זמן רב במטבח ללא פגמים! פורצלן אינו חושש מלחות, חומרי ניקוי ואש. הודות לטכנולוגיית ייצור משופרת, משטחי עודה העשויים ממנו יכולים להיות פשוט ענקיים בפורמט. עם כל היתרונות הללו, למשטחי חרסינה יש מאפיינים אסתטיים מצוינים. בפרט, הוא מחקה בקלות חומרים יקרים וקפריזיים יותר כמו שיש טבעי או עץ.

היתרונות והחסרונות העיקריים של אבנים טבעיות

שיש טבעי- החיסרון העיקרי של שיש טבעי הוא מספר גדול למדי של פגמים פנימיים נסתרים: סדקים, נקבוביות, חללים.

חומר זה לעולם אינו מסופק למשטחים בצורה בה הוא מתקבל מהטבע.

יש להכין אותו מראש על ידי ליטוש, איטום והשחזה של פגמים טבעיים שונים.

בין היתרונות של משטח שיש, אי אפשר שלא להדגיש את המראה המרהיב שלו.

מוצרים העשויים מחומר זה תמיד נראים יפים ומשתלבים בצורה מושלמת בעיצוב פנים, מה שהופך אותו לעשיר יותר, נוח יותר ואטרקטיבי יותר.

תמיד אפשר למצוא לוח שמתאים לצרכן ספציפי.

כל לוחות השיש שונים לחלוטין- משטחים "תאומים" אינם קיימים בטבע.

גרניט טבעי- קודם כל, היתרונות של שיש גרניט כוללים את החוזק והקשיחות שלו.

זה מקשה מאוד על שריטה, שבירה או השארת צריבה תרמית עליו, כמו כן:

  • משטחי גרניט אינם מפחדים משינויי טמפרטורה;
  • החומר אינו דוהה ונשאר בצבעו המקורי;
  • לא מפחד מלחות וחומצות;
  • קל לטפל בגרניט. כדי למנוע כתמים, יש לנגב מיד אזורים מוכתמים.

התקנת פלטת מטבח מגרניט היא משימה לא פשוטה בשל משקלה המרשים והצורך בחיבור חלקים בודדים.

שיש פורצלן למטבח
שיש פורצלן למטבח

תכונות משוטפות בין מגוון חומרי גלם לייצור משטחי עבודה למטבח

רוב סוגי משטחי העבודה למטבח אשר עשויים מאבן טבעית או מלאכותית הם הפופולריים ביותר במטבח בנוסף בגלל היתרונות הנוספים של החומר:

  • עמידות בפני לחות עקב חיפוי פני השטח;
  • חיי השירות של השיש הוא 30-50 שנים. החומר יחזיק מעמד זמן רב יותר אם לא מנקים אותו בכימיקלים האסורים לשימוש ;
  • חוזק מכני. קשה להזיק לשיש גם אם הוא נפגע מכלים או סכו"ם;
  • קלות הטיפול. כל המזהמים משומן וחלקיקי מזון מוסרים בקלות מעל פני השטח;
  • עמידות לטמפרטורות גבוהות;
  • מגוון עיצובים, צבעים ודוגמאות. בשל כך, ניתן לעצב את המטבח בכל צבע וסגנון;
  • היעדר חומרים מזיקים שיכולים להשתחרר אפילו בטמפרטורות גבוהות באזור הכיריים;
  • אפשרויות צורה וגודל שונות.

דרכי ניקוי וטיפול במשטחי השיש

אם אתם בחנים סוגי שיש למטבח – המדריך המלא יכול לעזור לכם לא רק לבחור את החומר המתאים אלא גם להסביר לכם באופן מעמיק כיצד לשמור ולטפל בהם.

האם יש משטחים שאיתם אתם יכולים לעשות מה שאתם רוצים ולא לדאוג?

סביר להניח שלא.

אמנם משטחי פלסטיק, המחקים אבן, עץ, בטון וטקסטורות אחרות, קרובים למאפיין הזה.

חומר כזה אינו מפחד כמעט מכל חומרי ניקוי (למרות שלא היינו ממליצים לשטוף אותם עם כלור), כמעט ואינו נשרט ולאחר הניקוי הוא נראה כמו חדש.

משטחים עשויים מכל שאר החומרים דורשים טיפול מיוחד.

שיש גרניט

טיפול בגרניט:

  • עמיד לחומצות, אך יש לספוג נוזלים שנשפכו בהקדם האפשרי.
  • הסירו כתמי שמן ויין מיד; מוצרי ניקוי לא יוכלו לעזור מאוחר יותר.
  • לניקיון, השתמשו במוצרים ניטרליים PH.

טיפול בשיש:

  • השיש הטבעי מפחד מחומצות, ולכן כתמים מכל מיצים, קפה ויין יכולים להשאיר סימנים.
  • אתם צריכים לנקות את השיש עם חומר מיוחד לאבן. ניתן ליישם ולהשאיר אותו לזמן קצר כדי להפוך את הפעולה ליעילה יותר.
  • ניתן להסיר כתמי שומן עם אמוניה; עקבות של תה וקפה ניתן להסיר עם תערובת של מי חמצן ואמוניה. ניתן לשפשף כתמי מים בנייר זכוכית אפס.

טיפול במשטח עבודה מאבן מלאכותית:

קצת יותר קל לתחזק את האבן המלאכותית, אבל חשו לשים לב להוראות היצרן.

בכל מקרה, מומלץ לנגב כתמים ממיץ, פירות וירקות צבעוניים מיד;

לאחר מספר ימים יהיה קשה יותר להיפטר מהכתמים.

מעוניינים לקבל עזרה מקצועית בבחירת סוגי שיש למטבח – המדריך המלא של אבן שיש אלי ונתי יכול לעשות לכם סדר.

לפרטים נוספים צרו קשר עם החברה או היכנסו לאתר והשאירו פרטי התקשרות.

Rate this post
אלי ונתי
אלי ונתי

אבן שיש אלי ונתי היא חברה מובילה בתחום עבודות השיש והאבן הטבעית בישראל. החברה נוסדה בשנת 1975 על ידי אלי ונתי, שני חברים חובבי אבן טבעית, ומאז היא מספקת ללקוחותיה את מגוון המוצרים והשירותים הטובים ביותר בתחום.